Matkakuvin palaan Italiaan

Vieläkö jaksatte matkakuvia? 

Rooma oli täynnä kaikkea ihanaa katsottavaa, kirkot olivat todella kauniita, upeita, isoja ja hyvin koristeltuja. Varsinkin alla olevan kirkon seinien marmoripinta sai katseen viipymään pitkään  seinillä.  Upeat yksityiskohtaiset koristeet olivat myös tutkimisen arvoisia.


Itse Colosseum oli upea näky myös illalla. Upeasti valaistut kaaret  ja puisto keräsivät vielä puolenyön aikaan niin paikallisia kuin turistejakin ihastelemaan nähtävyyttä.


colosseum

 Appelsiineja ja sitruunoita näki kasvavan jo useassa paikassa. Jos jotain voisin toivoa kotimaahan, haluaisin että meilläkin kasvaisi sitruspuita luonnossa.
Mikä olisi hienompaa kuin hakea omasta puutarhasta tuoreat appelsiinit ja puristaa niistä aamiaiselle mehua.


 Katu oli suljettu liikenteeltä Paavin pääsiäiskulkuetta varten. 

matka roomaan
 Fontana di trevi on suosittu suihkulähde, olihan se kaupungin suurin ja tunnetuin. Suihkulähteen keskellä tekokallion päällä lepää meren jumala Okeanos. Suihkulähteen takana on rakennus Palazzo Poli, paavien toimistorakennus.

italia
 Ruokaa!!! 
Sitä jään kaipaamaan, Italialainen ruoka oli todella hyvää. Pastaa, pizzaa... 
Tässä juusto pedillä pippurijuustopastaa, nam!

 Vatikaani, katolisen kirkon keskus valmistautui pääsiäiseen. 
Tuhannet katolilaiset saapuivat pääsiäisenä vatikaaniin, paikka oli siis täynnä ihmisiä.  Upeat pylväät kehystivät aluetta ja tiesittekö, että pilarit ovat kuulemma eri korkuisia antaakseen vaikutelman omasta pienuudesta kun saavut paikalle, minä en tiennyt tätä!
 

 Meidän hotelli Villa Torlonia oli saanut nimensä vieressä sijainneen puutarhan ja siellä sijaitsevan huvilan mukaan. Hotelli oli äärettmän siisti pieni hotelli rauhallisella paikalla. 

rome

rooma
 Pantheon, kaikkien jumalien temppeli. Katossa olevasta  aukosta sisään pääsivät auringon säteet, mutta myös sateella sadepisarat.


Kuvia olisi vaikka kuinka paljon näytettäväksi,  mutta parasta ne olisi nähdä ihan livenä. Tunnelmaa ei voi pelkin kuvin kertoa, kuvien välityksellä niitä saa vain murun verran tietoa ja fiilistä. Ehdottomasti siis suosittelen Roomaa kaupunki lomaksi. Meistä tuo kolme vuorokautta oli juuri sopiva aika vierailla historiallisissa maisemissa. Toiveissa olisikin päästä seuraavaksi sitten joskus Gardajärvelle italiaan, minne siellä, sen haluiaisin kuulla teiltä. 

Onko siis vinkkejä Gardajärvelle haluaville?


1 kommentti

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä näin ihania lomakuvia jaksaa katsella vaikka loputtomiin saakka <3