Huh hellettä!


 Pikkupirttiin mökille on muuttanut asukkaita. Vielä en ole ehtinyt perehtymään mikä lintu on kyseessä, mutta ahkeraa pesänrakennusta tuntui olevan koko viikonlopun. Terassikahvin kera oli hauska seurata pesänrakennuspuuhia.

 Viikonloppu oli aivan mielettömän ihana ja lämmin. Parhaimmillaan mökin mittari näytti varjossakin +29, järvivesi oli lämmennyt jo +17 asteiseksi josta johtuen tuli pulikoitua normaalia enemmän. Pikku puuhastelua, rännien puhdistusta, kasvimaan tekoa, grillailua ja lauantai-iltana innostuimme jopa lähtemään fillareilla noin kuuden kilometrin päässä sijaitsevalle paikalliselle terassille. No, se todellakin oli paikallinen. 

Hetken mielijohteesta hain paikallisesta Rautanetistä puuöljyä, sillä mökin ja aitan terassi sekä laituri kaipaavat kipeästi uutta pitaa.
Pinnat on aikanaan öljytty kenties punaruskealla öljyllä joka on kulunut ja haalistunut ajan myötä. Värivalinta pintoihin oli piki, eli melkein musta ja voin kertoa että nappiin osui. Nukkuma-aitan kaiteet maalataan vielä valkoisella, niin vieraat saavat tulla.

Kyllä pikku fiksauksella vain saa paljon silmäniloa, ensiviikolla vielä laiturin öljykäsittely, mikäli kelit sallii ja sitten päästään kaiteiden maalaukseen.


 -Katja


Ei kommentteja