Sivut

perjantai 14. elokuuta 2020

Paras ja kuohkein porkkanapiirakka

Kesän yksi parhaita herkkuja  on ehdottomasti porkkanapiirakka. Crememäinen sulatejuustokuorute ja pähkinärouhe kruunaavat varmasti tämän makunautinnon iltapäivän kahvihetkellä. 

Porkkanakakku eli popi on muuten leivonnainen joka löytyy melkein mistä maasta vain, tosin kuorutuksien erilaisia variaatioita esiintyy hyvinkin paljon joten mahtaako koskaan tulla kahta samanlaista? Pohjankin ohjeita löytyy todella monia kun Googlea käyttää, mutta olen viimeaikoina päätynyt käyttämään vain tätä ohjetta.

Porkkanakakkua tulee vain tehtyä aivan liian harvoin vaikka on yksinkertaisin piirakka tehdä mitä vain voi olla, mutta koska tänään on lököpäivä mökillä, päätin antaa aikaa myös herkuttelulle. 

Tällä ohjeella saat pellillisen aivan superkuohkeaa ja maistuvaa porkkanapiirakkaa.




Pohja:
5 munaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
5 tl kanelia
3 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sulaa margariinia tai voita
7 dl hienoa porkkanaraastetta

Paistoin pohjaa 200 asteessa 30 minuuttia.

Kuorrute:
100g pehmeää margariinia tai voita
200 g sulatejuustoa
400g tomusokeria 
5 tl vaniljasokeria
Pähkinärouhetta koristeeksi






3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Oi, tuo on ihan mun lempparia! Nami nami! <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos, porkkanapiirakka on ihan huikean hyvää! ja tätä reseptiä kannattaa kyllä kokeilla.

    VastaaPoista

Jätäthän viestin käynnistäsi, otan sen ilolla vastaan!