Sivut

keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Paahdettuja punajuuria

Punajuuria lautasella.

Yksi meidän lemppariruokia mikä on vilahdellut täällä blogissakin usein on paahdetut punajuuret vuohenjuustolla. Punajuuren ja vuohenjuuston liitto on ehdottomasti täydellinen ja lämpimän salaatiin kruunaa paahdetut pinjansiemenet.

Sottaista puuhaa punajuurien kuoriminenhan on, mutta tämä vain on niin hyvää ettei pieni sormien värjääntyminen haittaa. Yksi annoksista tehtiin muuten maidottomaan fetaan eli kun vuohejuusto ei sovi, löytyy kaupan hyllyltä esimerkiksi fetaa, missä maitoa ei ole käytetty juuston valmistamisessa. Myös pehmeä tofu korvaisi vuohenjuuston mainiosti. Viime aikona olen päässyt enemmäkin testailemaan vegaanituotteita, kun tytär on täysin maidoton ruokailija. Varsinkin maidottomat ja vegaaniset juustot ovat positiivisesti yllättäneet miten aidon juuston makuisia ja tuntuisia ovatkaan pienen ennakkoluulon jälkeen.  

Maukasta viikkoa!5 kommenttia:

 1. Jouluna tulee tehtyä laatikkoa jossa punajuuria ja vuohenjuustoa, mun yks lemppari. Mutta, voisihan ko laatikkoa tai sinun tapaasi tehdä muutenkin. Kiitos vinkistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tapana tehdä punajuuri-aurajuusto laatikkoa. 😊

   Poista
 2. Ai että mikä resepti! Kuulostaa herkulliselta 😋

  VastaaPoista
 3. Punajuuri ja aurajuustokin kuulostaa tosi hyvältä. Näin juuston ystävänä maaistuisi varmasti.

  VastaaPoista

Jätäthän viestin käynnistäsi, otan sen ilolla vastaan!