Sivut

maanantai 24. joulukuuta 2018

Jouluaatto

Jouluaatto...

Kiire on kadonnut, ruoat ja leivonnaiset on tehty. Lahjatkin on paketeissaan ja pakattu pukin konttiin. 
Hieman saattoi mummin lahjakassin sisältö lähteä lapasesta, mutta olen perustellut sen sillä, että on Alissan ensimmäinen joulu.

Siispä toivotan myös sinulle oikein ihanaa joulua!





torstai 20. joulukuuta 2018

Lakulimppua

Kuten aina, on taas rikottu perinteitä ja hurahdettu leipomaan jotain uutta perinteisen lisäksi.
Olen jo vuosia leiponut jouluksi saarisolaisleipää, melkeinpä koko suvulle. Niin tänäkin vuonna, mutta sitten erään asiakkaani innostamana päätin testa lakulimppua. Nimi kuulosti lupaavalta lakun ystävän korvissa joten pakkohan sitä oli testata.  

Ohjeen lakulimppuun löysin soppa365 sivustolta. 
Ohjeessa kaljamallas on korvattu lakritsijuurijauheella ja pilkotulla lakritsilla. Alkumaku leivässä on kuten saaristolaisleivässä, mutta lopuksi kielenpäällä maistaa makean lakun maun. 

Tänä jouluna makustellaan perinteisen saaistolaisleivän lisäksi siis lakulimpulla.

Oletkos sinä jo testannut lakulinppua?




perjantai 14. joulukuuta 2018

Kotiin paluu

Täällä on jo palattu arkeen, kylmään ja sateiseen suomeen, mutta vielä palailen kuvien merkeissä reissuun, lämpöiseen ja ihanaan Thaimaaseen. 

Hua Hin:sta suuntasimme lautalla lahden yli Pattayalle josta meillä oli Jomtien beachiltä varattu kivasta pienestä hotellista huone. Pattayalla käytiin tietenkin katsomassa kuuluisa Walking street tyttöineen  ja baareineen sekä juomassa drinksut Ice Cube baarissa jossa on siis -11 astetta pakkasta. Pitihän sitä hieman viilennellä.

Pattayalta pääsee kätevästi tunnin venematkalla upeille saarille. Yhdelle niistä, Ko Lan saarelle suuntasimme yhdeksi päiväksi viettämään rantsupäivää, sillä niin Hua Hinissa kuin Jomtienilla rannat eivät meiltä houkuttaneet likaisten vesien ja meduusoiden vuoksi. Täällä sen sijaan pääsi mereen lilluttelemaan.





 







Pattayalta suutasimme vielä Bangkokiin. 

Meillä oli huone varattu Lebua State Towerista joka on tuttu niille jotka ovat katsoneet elokuvan Hangover 2, elokuvaa on kuvattu juurikin kyseisessä hotellissa.
Itse Bangkok olikin sitten villi kokemus. Siellä sai olla tarkkana sillä yhtäkkiä saattoi löytää itsensä ihan jostain muualta kuin piti. Tuk tuk kuskit varsinkin olisivat mielellään vieneet jonnekin muualle kuin kyytiä oli tilannut. 

Ensimmäisen Bangkok päivän aikana kerättiin toistakymmentä kävelykilometriä ja tsekattua tuli kuninkaan palatsi, kultainen makoileva budha temppeleineen, leguaanipuisto ja tietenkin muutama suuri ostoskeskus. Kaiken tämän jälkeen kattoterassille yksille josta oli hyvä palata huoneeseen vaahtokylpyyn.

Upea reissu takana ja nyt on aika palata sorvin ääreen. Vielä kun tämä jetlaagi helpottaisi...



















maanantai 3. joulukuuta 2018

Hei me kokataan Thaimaassa!


Matka on kuljettanut meidät kokkauskurssille. Koska Thairuoka vain yksinkertaisesti on todella hyvää päätimme hieman syventyä ruoanlaiton saloihin syvemmin. Tripadvisorin kautta vertailimme hieman eri kursseja joista selkeästi eniten ja parhaat arvostelut oli saanut chef Ya:n kokkauskurssi. Sinne siis...

Kurssiin kuului, että jokainen valmistaa ennalta valitun menun mukaan omat annokset. Oma menu täyttyi siis omista jo suosikeiksi tulleista punaiseta currykanasta, Pad thaista (ehdoton ykkössuosikkini!) sekä paistetusta basilikapossusta. Jälkiruoaksi valikoitui stickyrice tuoreen mangon kera ja voin kertoa, että uusi haastaja riisipuurolle on löytynyt. 

Chef Ya:n opastuksella tutustuttiin ensin raaka-aineisiin jonka jälkeen hänen opastuksella lähdettiin valmistelemaan ruokaa.  Ihan jo currytahnaa valmistaessa huoneen valtaa ihanat aromit korianterista, kuminasta, chilistä, sipuleista ja muista yrteistä mitä pastaan tekoon kuului. 
Alkuvalmustelun ja chilikukkatreenin jälkeen siirryimme liesien ääreen jossa päästiin jälleen uusien aromien tuoksumaailmaan. Itse ruoan teko on todella nopeaa, kun vain valmistelut on huolella tehty. 

Pad thaita olen joskus kotona tehnytkin ja voi miten väärin! Ei voi edes samana päivänä puhua miten erilaiset ja erimakuiset annokset olivatkaan. Nyt kuitenkin on hyvä resepti takataskussa ja tuskin maltan odottaa, että pääsen kotona tätä testaamaan. Vielä sitä ennen pitää tehdä kierros thaimaalaisessa maustekaupassa.

Jos siis lomailet HuaHinissa suosittelen ehdottomasti myös Chef Ya:n kokkikurssillaThaifood Academyssä






Thai ruokaa




Mausteet

Stickyrice



Thaifood cooking Academy


Kokkauskurssi