Pääsiäinen alkaa olemaan loppusuoralla ja aika laittaa kuvat ja muistot nippuun.
En edes muista milloin viimeksi olisi ollut näin upeat pääsiäiskelit, saati näin paljon luntakaan.
Siitä huolimatta on ihana sulatella jo reittejä vierasmökille ja laiturille, ihan kuin se edistäisi kesää.
Pitkänä perjantaina tehtiin hieman puuhommia sillä isä toi kärryllisen polttopuita mökille, lämmiteltiin vanhat glögit pois ja minäkin uskaltauduin jäälle koiran kanssa nauttimaan auringosta. Mökkinaapurit näyttivät sivakoivan jäällä jo heti aamutuimaan ja harmittelin, että sukset olivat edelleen varaston seinällä huoltamatta. Ehkä ensi vuonna?
Kahville oli tietenkin leivottava jotain hyvää ja mikä helpompaa kuin pistaasiboston, siitä saisi herkutella koko pääsiäisen ajan.
Pääsiäisen kohokohta on tietenkin aina hyvä ruoka ja kiireettömyys. Niin tänäkin vuonna.
Olin säästellyt saamaamme peurapaistia pakastimessa pyhiä varten. Koska kokemusta riistan valmistamiseen ei juurikaan entuudestaan ole, tehtiin paisti täysin kokeiluna nettiohjeiden pohjalta. Voin kertoa, että onnistui täydellisesti. Täydellinen makunautinto bataattimuusin ja paistettujen ruusukaalien kera toimii, kyytipoikana vielä hyvä punaviini.
Nyt vain odotellaan luvattua luimyräkkää, sormet ja varpaat ristissä, että se ei tule, ja jos tuleekin niin onhan uusi lumi vanhan surma, eikö niin?
Nautinollista pääsiäisiaikaa ja piipahda katsomaan muiden #kukkailottelua.
Varmaan maistui tuo peuranpaisti, niin hyvältä se näyttää. Kaunista ja tunnelmallista !
VastaaPoistaKiitos Kristiina. Vielä kun saisi useammin käsiin näitä riistalihoja niin helppohan niistä on saada hyvää😋
PoistaMukava pääsiäinen teillä ollut. Täälläkin on tehty kesää ja lunta/jäätä pojat ovat hakanneet pihasta, kevättä odotetaan jo kovasti.
VastaaPoistaMukavaa viikkoa!