Sivut

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Omenapiirakka mascarpone täytteellä

Lauantaina herkuteltiin kahvilla omenapiirakkaa uudella ohjeella. Nappasin Aamulehdestä ohjeen omenapiirakkaan ja haluan jakaa sen nyt teillekin. Vahingossa tehdyt pikku muutokset eivät ainakaan huonontaneet ohjetta nimittäin täytteeseen livahti puoli desilitraa ylimääräistä sokeria joka on huomioitu seuraavassa ohjeessa. 
Jos jotain lisäisin laittaisin mascarponejuustoseokseen myös hieman lisää vaniljaa ja sokeria.

Omenapiirakka 

125g voita
1,5dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Omenatäyte:
4-5 omenaa kuutioina
1 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1sitruunan mehu

Juustotäyte:
2 prk (yht.  500g)  mascarponejuustoa
1dl sokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl kuohukermaa

Vuoraa leivinpaperilla 28cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. 
Kuori ja palastele omenat. Lisää joukkoon mausteet ja sitruunan mehu ja jätä omenakuutiot marinoitumaan.

Valmista pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sitten loput aineet, sekoita tasaiseksi ja nosta taikina jääkaappiin hetkeksi lepäämään.

Sekoita juustotäytteen aineet sekaisin.

Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Valuta omenoista neste pois ja kaada omenat pohjalle. Juusto täyte omenoiden päälle. Paista 200 asteessa n. 40min. 

Sitten ei muuta kuin kahvi tippumaan...

Makoisaa sunnuntaita kaikille! Meillä on tiedossa jokkiskisapäivä joten kypärä päähän, aivot narikkaan ja moottorit pirisemään. Arvatkaas mitä on kahvin kanssa mukana? Omenapiirakkaa... Nam!

PS.vielä ehdit osallistumaan kaunein joulu kirjan arvontaan * klik*









3 kommenttia:

  1. Nam miten herkullisen näköinen omenapiirakka ja runsaan oloinen ;) Herkullinen ulkonäkö takaa varmasti myös herkullisen maun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut liian makea, kivan raikas ja pohja oli tosi hyvä! Ennen kaikkea aika helppo leivonnainen.

      Poista
    2. Nam! Tämä on ihan kohta uunissa :)

      Poista

Jätäthän viestin käynnistäsi, otan sen ilolla vastaan!