Sivut

torstai 16. kesäkuuta 2016

Hyvä kakku!



HYVÄ KAKKU...tehdään kolmesta osasta!



Tämä on yksi kesän lemppareistani. Ohje on pikkumummun reseptikätköistä kaivettu ja tämän mehukkaampaa raparperipiirakkaa saa kyllä etsiä.



Mehevä raparperipiirakka:


osa 1.
4 lasia vehnäjauhoja
1 ½ lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 rkl vanilijasokeria
250g sulaa jähdytettyä voita tai margariinia
kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja seos puolitetaan.

Osa 2.
toiseen puoleen jauhoseosta sekoitetaan
1 kananmuna
1 lasi piimää

Uunipellille leivinpaperin päälle levitetään ensin osa 2.

Valmistetaan osa 3
1 lasi sokeria
2 kananmunaa
* nämä vispataan
2 tlk maitorahkaa
2 tl vanilijasokeria
1 sitruunan mehu + kuori
nämä lisätään muna/sokeri vaahtoon.
Joskus laitan lisäksi vielä kermaviilipurkin


Osa 3 levitetään tasaisesti osan 2 päälle, viimeiseksi osa 1 ripotellaan
pinnalle.

Paistetaan 200 asteessa kauniin ruskeaksi n. 25 min.




Maukasta keskiviikkoa ja muistakaa osallistua arvontaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin käynnistäsi, otan sen ilolla vastaan!