Vapun valmistelua

Vappusimat on pöhisemässä. Kerrankin muistin ajoissa laittaa simat tulemaan. Viimevuosina olen jopa jättänyt tekemättäkin välttääkseni ylenpalttista sokerijuoman litkintää.

vesisäiliö
Simalle löytyi oikein hyvä astia jo keväällä Clas ohlsonilta. Ostamani vesisäiliö toimii nyt simasäiliönä, pari sitruuna viipaletta mukaan ja avot!

Tänään alkaa todenteolla juhlajärjestelyt huomisiin vappukemuihin. Vappuhatut ja nenät on jemmattu jo valmiiksi ja tänään valmistellaan ruokaa ja illalla päästään sitten juhlapaikan kimppuun.
Ihanaa Vapun aikaa!

-Katja

Pullomania


Vappujuhliani varten olen metsästänyt pulloja. Pulloja, joihin saadaan tarjolle vettä pöytiin.
Itse asiassa asia ratkesi niinkin helposti, että mieheni serkun viimekesäisistä häistä jäi korkillisia vesipulloja jotka lunastin itselleni. Kierrätys kannattaa ja kohdallani ainakin helpottaa.

juhlasomistus
Pullot oli numeroitu juuttikankaaseen liimatuilla numeroilla jotka eivät sitten millään irronneet pulloista joten päätin laittaa vieraille istumapaikat ja hyödyntää pöytänumerot näin.

Eilinen ilta istuskeltiin mökin terassilla pähkäilemässä istumajärjestystä. On muuten melkoinen homma löytää jokaiselle oma paikka, varsinkin kun pöytiä on monta ja osa vieraista vat ihan vieraita toisilleen.  Nostan hattua jokaiselle juhlan järjestäjälle joka sitä tekee!


Pullot ovat mielestäni kiva vaihtoehto perinteisille vesikannuille, eivätkä korkin ansioista ota "jääkaapin makua" veteen.


Mitä mieltä olette?


-Katja



A R V O N N A N V O I T T A J A.....

Kesäpesä-kirjan voittaja.......

nimet on sekoitettu kulhossa ja kaksi arpaa on nostettu!

tättädätääää.... hih, ihan itseä naurattaa tää virtuali rummutus....


Sari kommentillaan:
"Aivan ihanaa postia oletkin saanut! <3
Minun kesäni koostuu ulkoilusta, mökkeilystä, merestä, kanoista ja tänä kesänä toivottavasti tipuistakin. :)
Kolmella arvalla mukaan!"

ja

Anonyymi kommentillaan:
"Mukana kahdella:) kesä ja rantasauna ovat parasta. Kiireetön aika ystävien ja perheen kanssa!"

Onnea arvonnan voittajille, laitattehan yhteystietojanne niin voin postittaa kirjat teille.

Ja iso kiitos kaikille osallistujille!

-Katja

Perjantai, mikä ihana syy leipoa pullaa!

Tänään on vietetty siivous- ja pullan leivonta iltaa.
Huomenna alkaa meidän osalta jokkiskausi joten huomenna pärisee, ajetaan niin että sora pöllyää ja bensa haisee. Kyllä, myös minäkin aion jälleen uskaltautua radalle ajamaan kilpaa kupla volkkarilla, puolen vuoden tauon jälkeen, mutta voin kertoa, että taitaa mennä harjoitteluksi.

leivonta

Piipahdin nopeasti myös paikallisen puutarhan avajaisissa, tosin en tiennyt avajaisista, katsoin vain että auki on. Mukaan lähti pari pensasmustikkaa. Ne löytävät paikkansa vielä tänä iltana tuosta pihasta. Jäin tosin harmittelemaan etten ostanut kuin kaksi sillä taidan viedä sellaisen myös mökille. On ihan kasvina jo hyvän näköinen ja pensasmustikka on aivan ihana myös erilaisissa jälkkäreissä.

puutarha

Laventeli ja rosmariini"puut" pääsivät nyt kuistin lämpöön karaistumaan. Haaveena olisi tänä vuonna laittaa reilusti yrttejä kasvamaan puutarhaan, lähelle grilliä jossa meillä tehdään paljon ruokaa kesäisin. Jotain onkin jo kasvamassa ja osan ostan sitten valmiina taimina.

Nyt nukkumaan jotta huomenna ollaan skarppina lähtöviivalla....hui.... nyt alkaa jännittämään!

Ihanaa viikonloppua ja huomenna arvotaan Kesäpesä kirjat.

-Katja

Kevättä puutarhassa

kukka-asetelma
Äidille viety synttärikimppu!
Blogin hiljaisuus on tyystin johtunut aivan ihanasta viikonlopusta, sillä pihahommat ovat kutsuneet meidät käytännössä asumaan ulos. Ihan parasta krapsutella pihaa, fiksailla pensaita ja tutkia mitä kaikkea maasta nousee. Tietenkin hieman jo suunniteltu mitä istutetaan ja millaisena piha halutaan tänä kesänä nähdä. Sata projektia piää aina olla.
Kuistilla lämpimiä päiviä ja istutusta odottelee jo viinimarjaköynnökset ja villiviinit jotka puutarhamessuilta bongasin. Oksasilppuri on laulanut kiitettävästi viikonloppuna sillä ehkä hieman saatoin inostua karsimaan pihan puita. Tässä muutama kuva viikonlopulta!

leppäkerttu, blogiarvonta



























Narsissien juurella oli jo hereillä oleva leppäkerttu. Se on nyt kevät siis!

Muistakaa, vielä ehtii osallistua A R V O N T A A N  tai lisätä omia arpalippuja. Palkintona on ihana Ilonan Kesäpesä -kirja :-) *klik*


Kivaa alkanutta viikkoa!

-Katja




Boolimaljaa mä metsästän


Aina sama ongelma, mistä tarjota juhlissa boolia?

Etsin netistä jos jonkinlaista booliastiaa joka ei olisi kuitenkaan liian pieni. Löysin erilaisia lasitonkkia, Ohlsonilta jopa ostinkin yhden heräteostona mutta siihen menee vain 3 litraa juomaa kerralla, toiminee siis vesikannuna.

Isovanhemmmillani on ollut aikanaan maatila ja niinpä kyselin mummulta lähtisikö hän kaivelemaan navetankätköjä josko sieltä vaikka löytyisi minulle maitotonkka. Sellaisen mummu sitten eräänä päivänä minulle töihin kiikuttikin.

Onhan näitä tonkkia häissä ja muissa juhlissa näkynyt, ei siis ole mikään uusi juttu, mutta nytpä ei enää tarvitse metsästellä mistään kun löytyy  omasta takaa oma boolitonkka.

Sitten vain hanaostoille ja porailemaan tonkkaan reikää että saatiin hana kylkeen.

Pohjalle aion jäädyttää litrasia pakastepulloja jotka pitävät boolin pitkään kylmänä, eikä varmasti heti ole kannu tyhjänä.

Mitäs olette tästä booliastiasta mieltä?

-Katja








maitotonkka

Pääsiäisen viettoa Tallinnassa

Pääsiäisen vietosta on nyt palattu takaisin kotisuomeen ja arkeen.

Lauantai aamuna suuntasimme Tallinnaan ystävien kanssa matkan tarkoituksena tuoda juomalasti vappuna vietettäviä synttäreitäni varten mutta viettää myös kiiretöntä aikaa ystävien kanssa, syödä hyvin ja nukkua pitkään.

Majapaikkana toimi Tallink City Spa & Conference hotel. Hotelli oli kätevästi Virukeskuksen vieressä joten shoppailemaan ei ollut pitkä matka.


 Tallinan keskustasta löytyi viihtyisä ravintola ST. Patrick´s jonne päädyimme syömään pitkän kaavan mukaan. Paikka oli ihanan rento ja viihtyisä kaksi kerroksinen ravintola jossa pääasiassa oli paikallisia nuoria viettämässä iltaa ystävien kanssa.  Ruoka oli äärettömän hyvää ja se hinta, meillä viiden hengen seurueen lasku oli viineineen ja oluineen vaivaiset 130€.

Sunnuntaina aamusta sitten Super alkoon...
jälkiruokaNyt on siis jälleen yksi tehtävä juhlien järjestelylistalta suoritettu. Uskoisin, että tuolla Portterin perään lastatulla juomamäärällä saadaan yhdet juhlat järjestettyä. 
Käytännössä vain ruoka on tekemättä juhliin sekä vielä pitää metsästää heliumia ilmapalloihin. Sitten ei muuta kuin juhlimaan! Vappua odotellessa siis...

Jostain syystä tuli matkalta otettua todella vähän kuvia ja tässä onkin koko reissun kuvasato. Eiköhän niistä kuitenkin selviä millainen reissu meillä oli!


-Katja




Pääsiäisyllätys - Kesäpesä

avaa ovi kauniiseen kesään kirjaEhdottomasti tämän pääsiäisen paras yllätys löytyi eilen postista.
Kotiin kannettu postilappu ihmetytti hieman sillä en odottanut mitään pakettia enkä totisesti ollut tilannut mitään. Niinpä suuntasin pikaisesti postille hakemaan mysteeristä pakettia. Ja arvatkaas mitä sieltä paljastui?

ilona pietiläinenIhana Ilona oli laittanut minulle uuden kirjansa Kesäpesä - Avaa ovi kauniiseen kesään ja vielä kaksin kappalein. Niin minä laitan sitten hyvän kiertämään ja aion arpoa kanssanne nämä ihanat kirjat!
Jo nopealla selauksella kirja on ihastuttava kuten kaikki aiemmatkin Ilonan kirjat. Kuvat saavat ajatukset kesään ja sen tuoksuihin. Kesän upeita puutarhoja, leivontaa ja fiilistelyä. Illalla aion kaataa lasin viiniä, käpertyä sohvan nurkkaan ja fiilistellä kirjan kanssa kesästä. Voi kesä, tule jo!!!!

Arvon kirjat seuraavasti alla olevan vanhan tutun kaavan mukaan:

1 arpa: 
Olet kirjautunut blogini lukijaksi tai teet sen juuri nyt, 
ilona pietiläinenkirjoita kommentti tähän postaukseen mistä sinun kaunis kesä muodostuu.
2 arpaa: 
Olet kirjautunut blogini lukijaksi ja jaat tämän arvonnan omassa blogissasi tai Facebookissa.
3 arpaa: 
Olet vielä lisäksi peukuttanut tai käyt nyt tykkäämässä Willa Lemmen sivuista Facebookissa: *klik*.


Paljon onnea arvontaan ja ihanaa pääsiäistä!

Ja tietysti iso kiitos Ilonalle ihanista kirjoista!


-Katja

PS. Arvonta suoritetaan  18.4 klo 18.00